Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

2ο ΜΕΡΟΣ

ΣΕΛ. 218-224


ΣΕΞ: Η ΕΞΙΣΟΡΡΟΠΗΣΗ ΠΟΛΙΚΟΤΗΤΩΝ


Εξαιτίας της εξισορροπητικής αυτής ποιότητας του Ζυγού μπορεί ο αστερισμός αυτός να συνδεθεί ειδικότερα από κάθε άλλον με το πρόβλημα του σεξ. Το σεξ συνδέεται συνήθως στο νου του μέσου αστρολόγου σπουδαστή με τα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού.

Αυτό πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι ο Ταύρος θεωρείται συχνά σύμβολο των τρελλών παρορμήσεων της ανεξέλεγκτης σεξουαλικής αρχής κι επειδή στο Σκορπιό εφαρμόζονται οι θεμελιώδεις δοκιμασίες.

Για τους περισσότερους σπουδαστές στα πρώτα στάδια το σεξ δεν αποτελεί θεμελιώδες πρόβλημα.


Εσωτερικά όμως στο Ζυγό προβάλλει το όλο ζήτημα και απαιτεί απάντηση και στο Ζυγό πρέπει να λάβει χώρα η εξισορρόπηση των ζευγών των αντιθέτων και να προσεγγισθεί η λύση δια της δραστηριότητας του κριτικού νου και της εδραίωσης ενός σημείου ισορροπίας μεταξύ αρσενικής και θηλυκής αρχής.


Αυτό πάλι, γιατί είναι μέρος του επανερχόμενου συμβολισμού, είναι το πρόβλημα που υπάρχει βασικά μεταξύ Προβάτων κι Εριφίων, μεταξύ αρνητικού και θετικού και μεταξύ εκείνων που ακολουθούν τυφλά το ένστικτο ή τη συνήθεια κι εκείνων που αναρριχώνται ελεύθερα όπου διαλέξουν και είναι αυτοκατευθυνόμενοι στη συμπεριφορά και τη στάση.


Αυτή η αυτοκατεύθυνση μπορεί να τους οδηγήσει σε κάθε κατεύθυνση πάνω στον τροχό της ζωής, ακολουθώντας είτε την εγωιστική επιθυμία είτε την πνευματική έφεση,

αλλά το σημείο που πρέπει να έχετε υπόψη είναι ότι κάνουν ό,τι θέλουν κι ό,τι τους φαίνεται ορθό κι επιθυμητό


Αυτό από μόνο του έχει βασική χρησιμότητα και συνεπώς μαθαίνουν.

Γιατί κάθε δραστηριότητα προκαλεί αποτελέσματα και ο αμερόληπτος νους ζυγίζει το αίτιο και το αποτέλεσμα ορθότερα από κάθε άλλον.


Δεν έχω πρόθεση να υποδείξω εδώ τη λύση στο πρόβλημα του σεξ.

Η ανθρωπότητα θα την πραγματώσει αναπόφευκτα με την πάροδο των αιώνων και καθώς το ένστικτο της αγέλης θα δίνει τη θέση του στις προμελετημένες και αυτοσυνείδητες στάσεις του ζηλωτή και της ιντελλιγκέντσια.


Θα ήθελα όμως να σας υπενθυμίσω ότι το ένστικτο της αγέλης σε σχέση με το σεξ έχει τη βάση του είτε στην κανονική και φυσική ενστικτώδη ζωώδη επιθυμία είτε στις συναισθηματικές τάσεις.

Αυτή η τελευταία κατηγορία είναι πολύ χειρότερη και μεταφέρει μαζί της τα πολύ πιο βαθιά ριζωμένα σπέρματα δυσχέρειας.


Εκτείνονται απ’ τον ελεύθερο έρωτα και τη γενική ελευθεριότητα ως την ορθόδοξη στενή και φανατική Χριστιανική άποψη όπως κατανοείται κανονικά αν κι όχι με την έννοια που είδε ο Χριστός τη ζωή.

Η στενή αυτή άποψη και η κανονική Αγγλοσαξωνική στάση, προϊόν της διδασκαλίας του Μεσαίωνα, θεωρούν το σεξ ασυνήθιστα αμαρτωλό, πάντοτε ανεπιθύμητο και κάτι που πρέπει να υποβιβαστεί και να ξεπεραστεί και να μένει κρυφό στο περιθώριο της Χριστιανικής συνείδησης όπου κρύβεται σαν ένα λάγνο μυστήριο.

Αυτό πάλι οφείλεται στην επιρροή του Απ. Παύλου κι όχι στη διδασκαλία του Χριστού.


Απ’ αυτές τις στάσεις προέκυψε μια βίαιη αντίδραση που βρίσκεται σήμερα στο κορύφωμά της κι αυτό με τη σειρά του είναι ανεπιθύμητο κι επικίνδυνο, όπως όλες οι βίαιες αντιδράσεις, γιατί είναι αναληθής όπως και η άλλη.


Στο κέντρο της Ζυγαριάς ή στον άξονα του τροχού μπορεί να ιδωθεί ορθά η αληθινή προοπτική και η ενδεικνυόμενη δράση.


Όταν εδραιωθεί τελικά η βασική “σεξουαλική” σχέση και η ψυχή και το σώμα, αρνητικό και θετικό, σχετισθούν μόνιμα στη ζωή των παγκόσμιων ζηλωτών, τότε θα δούμε τον ορθό χειρισμό της παγκόσμιας διδασκαλίας πάνω στο θέμα του φυσικού σεξ.


Η διδασκαλία αυτή θα προέλθει απ’ τη συγχώνευση και σύνθεση των καλύτερων απόψεων όλων των πνευματικά σκεπτόμενων δασκάλων και των δύο ημισφαιρίων, ενσωματώνοντας την εμπειρία της Ανατολής και της Δύσης και τις μυστικιστικές κι επιστημονικές προσεγγίσεις σ’ ένα μυστήριο που είναι τόσο φυσικό, απαιτώντας επιστημονική κατανόηση, και πνευματική ερμηνεία.

Θα περιλάβει την αρωγή και τα συμπεράσματα του ιατρικού επαγγέλματος

για να δώσει την αναγκαία συνετή, φυσική καθοδήγηση,

καθώς και τη βοήθεια της πολιτιστικής γνώσης των γιόγκι της Ινδίας

σε σχέση με την ενέργεια που ρέει δια των κέντρων

σ’ αυτή την περίπτωση του ιερού κέντρου.


Τελικά μέσω της νοήμονος δραστηριότητας των αμερόληπτων και νομοταγών ανθρώπων του κόσμου η έρευνα θα καταλήξει σε μια ισορροπημένη κι επιθυμητή άποψη.

Μέσα από τα πολλά σεξουαλικά πειράματα που γίνονται τώρα, η ερχόμενη γενιά θα φτάσει σ’ ένα σημείο ισορροπίας και τότε σαν επακόλουθο θα γείρει τη ζυγαριά στην επιθυμητή κατεύθυνση.

Γι’ αυτό δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία

Υπάρχει μόνο το σημείο μέσα στο χρόνο κι αυτό θα καθορισθεί αστρολογικά.


Μέσα από το θεμητό νου και μέσα από την ορθή νομοθεσία το σεξ θα αντιμετωπίζεται σαν μια κατάλληλη και θεία λειτουργία και τότε θα διαφυλαχθεί σωστά με την ορθή εκπαίδευση των νέων και των αμαθών και την ορθή δράση της νέας και της υπερβολικά νοήμονος προσεχούς γενιάς – των σημερινών παιδιών και νηπίων.


  • Η διδασκαλία των εσφαλμένων σεξουαλικών συνηθειών

  • το παράδειγμα της διαδεδομένης πορνείας, χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη σε σχέση με τους άνδρες όσο και τις γυναίκες

  • η αύξηση της ομοφυλοφιλίας, όχι στις σπάνιες φυσιολογικές μορφές και προδιαθέσεις της, αλλά από την πλευρά μιας διεστραμμένης νοητικότητας και μιας ανώφελης φαντασίωσης που βρίσκεται σήμερα πίσω απ’ τις περισσότερες εκφράσεις της,

  • η στενόμυαλη Χριστιανική κληρονομιά ενός “ένοχου συμπλέγματος” όσον αφορά στο σεξ και

  • η κληρονομιά των ασθενών και υπερ- ή υπο-σεξουαλικών σωμάτων

    έφεραν τη φυλή στον τωρινό χαώδη και μη νοήμονα χειρισμό του σημαντικού προβλήματος.

Η λύση δε θα βρεθεί μέσα από τις θρησκευτικές διακηρύξεις που βασίζονται σε μια ξεπερασμένη θεωρία ή μέσα από φυσιολογικές απαγορεύσεις ή νομικές άδειες.

Ούτε θα προέλθει μέσα από τη νομοθεσία που εμπνέεται μέσα από διάφορες σχολές σκέψεις σε οποιαδήποτε κοινότητα ή έθνος.

Θα είναι το αποτέλεσμα

  • της ενωμένης δραστηριότητας της πνευματικά σκεπτόμενης συνείδησης

  • της αμερόληπτης στάσης

  • της διανοητικής αντίληψης και

  • της σταθερής ώθησης της εξελικτικής διαδικασίας.

Τίποτε δεν μπορεί να εμποδίσει το αναπόφευκτο της λύσης και την εμφάνιση των επιθυμητών στάσεων και συνθηκών στις οποίες το σεξ μπορεί να βρεί ορθή έκφραση.




ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ: Ο ΖΥΓΟΣ ΣΕ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ


Ο Ζυγός, όπως ξέρετε, κυβερνά την επιστήμη της νομικής και κρατά την ισορροπία μεταξύ του λεγόμενου καλού και κακού, μεταξύ αρνητικού και θετικού κι επίσης μεταξύ Ανατολής και Δύσης.


Το τελευταίο αυτό σημείο διευθέτησης μπορεί να σας φανεί σαν μια άνευ νοήματος φράση, αλλά όταν εδραιωθεί η αληθινή και ορθή σχέση ανάμεσα στον Ανατολίτη και το Δυτικό, που δε συμβαίνει ακόμη, θα επέλθει μέσω της δραστηριότητας του Ζυγού και του έργου του νομικού επαγγέλματος.


Ο Ζυγός είναι ο “εγγυητής του νόμου”.

Μέχρι τώρα η νομοθεσία απορροφήθηκε στην επιβολή εκείνων των αρνήσεων κι εκείνων των στάσεων του φόβου, που διατηρήθηκαν από το Μωσαϊκό νόμο και μας επιβλήθηκαν μέσα από την τιμωρία της παράβασης.

Υπήρξε ένα μάλλον αναγκαίο στάδιο για τις παιδικές φυλές και για τη διατήρηση ενός “προστατευτικού συστήματος διακυβέρνησης” για τους ανθρώπους.

Αλλά το ανθρώπινο γένος προσεγγίζει την ωριμότητα και απαιτείται πλέον μια διαφορετική ερμηνεία των σκοπών και των προθέσεων του Ζυγού μέσα από τη χρήση του νόμου.


Ο νόμος πρέπει να γίνει θεματοφύλακας της θετικής ορθότητας κι όχι απλώς το όργανο του εξαναγκασμού.


Καθώς προσπαθούμε να εξαλείψουμε τη δύναμη από τις διεθνείς σχέσεις μας και καθώς είναι φανερό σήμερα ότι η διαδικασία των δραστικών τιμωριών δεν κατάφερε να εμποδίσει το έγκλημα ή ν’ αποτρέψει τους ανθρώπους από το βίαιο εγωισμό, γιατί αυτό είναι όλο κι όλο το έγκλημα και καθώς η κοινωνική στάση, σε αντιδιαστολή με την αντικοινωνική θέση όλων των παρανόμων, θεωρείται επιθυμητή και διδάσκεται στα σχολεία μας, έχει αρχίσει να ανατέλλει στη δημόσια συνείδηση ότι η εγχάραξη των ορθών σχέσεων και η διάδοση του αυτοελέγχου και η ανάπτυξη της ανιδιοτέλειας, κι αυτά είναι σίγουρα ο στόχος, υποκειμενικός και συχνά μη αντιληπτός, της όλης νομικής διαδικασίας, αποτελούν την αναγκαία προσέγγιση στους νέους.


Η επιρροή του Ζυγού πρέπει να επιβληθεί στην παιδική ηλικία πάνω σε πνευματικές γραμμές.

Το έγκλημα θα εκριζωθεί όταν

  • βελτιωθούν οι περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες ζουν τα παιδιά

  • όταν στα πρώτα πέντε διαμορφωτικά χρόνια δοθεί φυσική προσοχή στην ορμονική ισορροπία καθώς και στα δόντια, τα μάτια και τα αυτιά, στην ορθή στάση και τη σωστή διατροφή κι όταν

  • υπάρχει επίσης ένας καταλληλότερος επιμερισμός του χρόνου.

Όταν

  • η εσωτερική ψυχολογία και η εσωτερική αστρολογία συνεισφέρουν με τη γνώση τους στην ανατροφή των νέων.


Οι παλιές μέθοδοι πρέπει να δώσουν τη θέση τους στις νέες και η συντηρητική στάση πρέπει ν’ απορριφθεί για χάρη της θρησκευτικής, ψυχικής και φυσικής εκπαίδευσης και πειραματισμού, που θα εφαρμόζονται επιστημονικά και θα υποκινούνται μυστικιστικά.

Όταν λέω θρησκευτική, δεν αναφέρομαι στη δογματική ή θεολογική διδασκαλία.

Εννοώ την καλλιέργεια εκείνων των στάσεων και συνθηκών που θα εφελκύσουν την πραγματικότητα στον άνθρωπο, θα φέρουν τον εσώτερο πνευματικό άνθρωπο στο προσκήνιο της συνείδησης κι έτσι θα παράγουν τη Πανταχού Παρουσία του Θεού.


Δεν πρέπει να γράψω περισσότερα πάνω σ’ αυτές τις γραμμές. Επεκτάθηκα κάπως στο ζήτημα του σεξ και του νομικού συστήματος καθώς αμφότερα κυβερνώνται και ρυθμίζονται από το Ζυγό κι αυτό θα συμβαίνει όλο και πιο πολύ.

Το θέμα είναι τόσο αχανές και τόσο σημαντικό για να κάνω κάτι περισσότερο από το να υποδεικνύω γραμμές προσέγγισης.

Ένας επιπόλαιος χειρισμός του προβλήματος δεν έχει καμιά πραγματική χρησιμότητα.



ΤΩΡΑ Ο ΖΥΓΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ


Σ’ αυτή τη μεταβατική περίοδο που περνά τώρα ο κόσμος και σ’ αυτό το διάλειμμα ανάμεσα σε δύο δραστηριότητες – εκείνη της Ιχθυακής Εποχής που φεύγει κι εκείνη της Υδροχοϊκής που έρχεται – θα κυβερνά τελικά ο Ζυγός.


Η επιρροή του Ζυγού έρχεται σταθερά σε ολοένα έντονο έλεγχο και σε θέση ισχύος στο πλανητικό ωροσκόπιο. Συνεπώς δεν υπάρχει λόγος πραγματικής ανησυχίας.


Μια ορισμένη σχέση ή διαμόρφωση άστρων – ένα απ’ τα οποία είναι το άστρο του Βασιλίσκου στο Λέοντα – θα επιφέρει μια κατάσταση κατά την οποία θα συμβεί ένας αναπροσανατολισμός της στάσης προς το νομικό επάγγελμα.


Η λειτουργία και τα καθήκοντά του θα επικεντρωθούν στο σκοπό της παγκόσμιας χρησιμότητας και σ’ αυτή τη διαδικασία η νομοθεσία για τα παιδιά θα προσλάβει μεγάλη σπουδαιότητα και θα γίνει κινητήριος δύναμη.

Το νομικό αυτό βήμα θα υπερασπισθεί πρωταρχικά από τη Ρωσσία και θα υποστηριχθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Μια τέτοια νομοθεσία θα είναι παγκόσμια πριν το 2035 μ.Χ. στη σφαίρα επιρροής της και στον έλεγχό της.


Όλα αυτά θα προκύψουν επειδή ο Ζυγός κυβερνά το τωρινό διάλειμμα και μπορεί να θεωρηθεί “ο διδάσκαλος του ανθρώπου χωρίς χώρα”, όπως τον αποκάλεσε πρόσφατα ένας από τους Διδασκάλους της Σοφίας.



Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΡΤΖΟΥΝΑ ΣΤΟ ΖΥΓΟ


Η μελέτη της Μπαγκαβάτ Γκιτά και του προβλήματος του Αρζούνα όταν κάθησε με απόγνωση ανάμεσα στους δύο αντιμαχόμενους στρατούς, θα είναι πολύ διαφωτιστική σε σχέση με το Ζυγό.

Η μεγάλη μάχη που σχετίζεται με την αρχαία αυτή γραφή της Ινδίας έλαβε χώρα για πρώτη φορά στα μέσα της Ατλάντειας εποχής και στο ζώδιο του Ζυγού.

Η μεγαλύτερη διαμάχη της τωρινής Αρείας περιόδου διεξάγεται σε μια ανώτερη στροφή του σπειροειδούς και βρίσκεται υπό την επιρροή του Σκορπιού.


Εκείνη του παρελθόντος ετοίμασε τον παγκόσμιο δόκιμο μαθητή, την ανθρωπότητα, για την ατραπό της αληθινής μαθητείας.


Εκείνη του παρόντος ετοιμάζει τον παγκόσμιο μαθητή να λάβει μύηση.


Στη διάρκεια του αχανούς διαστήματος ανάμεσα στο αποφασιστικό γεγονός της Ατλαντίδας και την τωρινή εποχή συνέβη ένας μεγάλος αναπροσανατολισμός πάνω στον τροχό της ζωής.

Από τότε εκατομμύρια άνθρωποι πέρασαν από το Σκορπιό στο Ζυγό, μιλώντας συμβολικά, και “ζυγίστηκαν στις ζυγαριές” και μετά επανεστίασαν την επιθυμητική ζωή τους στην πνευματική έφεση κι ενδυνάμωσαν την απόφασή τους να προχωρήσουν κι έτσι να επιστρέψουν στο Σκορπιό πάνω στον αντίστροφο τροχό.

Συλλογισθείτε αυτή τη σκέψη, γιατί αποτελεί το αληθινό πρόβλημα των μαζών των νοήμονων ανθρώπων αυτή την εποχή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου